Exkluzív
ajánlat
Hegyvidéki pihenés Dobogókőn
Platán Panzió
Hegyvidéki pihenés Dobogókőn

3 nap

2 fő

Reggeli
car
Útvonaltervező
Eredeti ár: 29 500 Ft
Akciós ár: 18 500 Ft
Hátralevő idő:
Készlet: Kevesebb mint 3 db!

Legfontosabb infók

 • Platán Panzióban, Dobogókő
 • 3 nap / 2 éjszakás pihenés 2 fő részére
 • Ellátás: Reggelis ellátás
 • Elhelyezés: jól felszerelt kényelmes franciaágyas szoba. Kedvenc szálláshelyét 2 üdülő épület 7 féle szobatípusa közül választhatja ki. Ajánlatunk jól felszerelt kényelmesen berendezett franciaágyas szobákra vonatkozik. Felár ellenében azonban luxus és családi apartmanokra is igénybe vehető az ajánlat
 • TIPP!: A helyszínen 30 féle élményprogram kínálatunkkal olyanná varázsolja üdülését, amilyet aznapi hangulata kíván (helyszínen fizetendő). 7 élményfürdőt talál a közelünkben, az Esztergomi Bazilika történelmi borpincéjében borkóstoláson vehet részt, 36 féle sörből hörpinthet kedvére, Duna-kanyari hajóúton vehet részt, élvezheti a téli-nyári bobpályát, vagy használhatja a szomszédos sípályát, számtalan erdei turista út közül segítünk megtalálni a leginkább Önnek valót, zenés szórakozóhelyeken táncolhat a Duna partján, a közeli Esztergom és Szentendre hangulatos utcáin romantikázhat, és még rengeteg, egyben sokoldalú szórakozási, kikapcsolódási programmal segítjük minden napját olyanná tenni, ahogy aznapi hangulata kívánja!

   

 • TIPP!: Pihend ki magad csodás környezetben

Feltételek

 • Felhasználható: 2018.12.23-ig használható fel hétköznapokon, a szabad helyek függvényében
 • Hétvégén és iskolaszüneti napokon 3 500 Ft/fő/éj felár fizetendő
 • Utószezoni felár a hétköznapokon: 2 500 Ft/éjszaka (szeptember 1. - október 31-ig)
 • Iskolaszünetben, elő- és utószezonban a csomagok indulási napjai: hétfő-szerda- péntekvasárnap. Nemzeti ünnepnapokon a foglalt éjszakák számának meg kell egyeznie a szabadnapok számával. Ha 2 éjszakánál is többre vágytok, akkor éjszaka hosszabbítás is lehetséges!

   

 • Gyermekkedvezmény:  0-3 éves korig ellátás nélkül ingyenes (csak az Erdei villa családi apartmanjaiban fogadnak 3 év alatti gyermeket). 3-18 éves korig: 4 500 Ft/éj
 • Babaágy: 2 500 Ft/éj

   

 • Foglaláskor az utalványt a szálláshely voucherre váltja, így el kell küldeni a hotel részére a beváltási kódot. Hotel foglalási szabályzatának értelmében az időben le nem mondott foglalás teljes összegét ki kell fizetni. Az utalványt a foglalás időpontjában beváltják, amiről voucheres visszaigazolást küldenek a vendégnek. Ha nem érkezik meg a lefoglalt időpontja szerint elvesztette az üdülés lehetőségét
 • Luxus és családi apartman felár: 4 900 Ft/éjszaka
 • Parkolás: 1 000 Ft/nap
 • IFA külön fizetendő: 400 Ft/fő/éj 18 év felett
 • SZÉP kártyát is elfogadunk!
 • Több utalványt is vásárolhatsz!

 

Részletes információk

Platán Panzió

Dobogókőn, a kilátótóhoz közel, szép, erdei környezetben helyezkedik el. Tizenegy szobával és egy hangulatos, házias étteremmel rendelkezünk. Panziónkat igyekeztünk úgy kialakítani, hogy eltérő igényeket tudjunk egy házon belül kielégíteni, ezért a barátságos kis szobáktól, a gazdagon bútorozott, luxus színvonallal kialakított szobán át, a kétszobás, két fürdőszobás, óriás terasszal rendelkező családi apartmanig választhat a kategóriák között.

Történelem

A turistáskodás és síelés komoly múltra tekint vissza Dobogókőn. Dobogókőn épült az ország egyik első menedékháza, a báró Eötvös Loránd menedékház, melyet Pfinn József tervei alapján 1898-ban adtak át. A menedékház faépületében ma a Turistamúzeum működik, míg a mellette 1906-ban felépült kőépület ma is turistaházként szolgál.

A trianoni békeszerződést követően, 1923-ban Dobogókőn hozták létre a mai Magyarország első sípályáját.

Mivel a helyi lakosok szerint a dobogókői turizmusból befolyó pénzekből a pilisszentkereszti önkormányzat keveset fordított a településrész fejlesztésére, Dobogókőn 2002-ben népszavazást tartottak arról, hogy Esztergomhoz csatlakozzanak (ami egyúttal megyeváltást is jelentett volna). A referendum eredményes volt, az 51 fő választásra jogosult többsége a királyváros mellett voksolt, de mivel nem sikerült megállapodni a pilisszentkereszti önkormányzattal, változás nem történt. 2003-ban a Pest Megyei Önkormányzat nem támogatta a kezdeményezést, és a Parlamentre bízta a döntést.

Turizmus

Dobogókőn áthalad az Országos Kéktúra útvonala. Itt létesült 1898-ban az ország egyik első turistaháza, a báró Eötvös Loránd menedékház, amelyet 1906-ban kőépület váltott fel. A faépületben ma a Turistamúzeum működik, a kőépület jelenleg is turistaház. A téli sportokra különösen alkalmas területen már a két világháború között is sípálya működött, amely az elmúlt évtizedben komoly fejlesztéseken esett át. Téry Ödönnek (1856-1917), a magyar turistamozgalom egyik kezdeményezőjének állít emléket a Téry-emlékmű (Christián Sándor műve, 1926).

A sípályánál áll a Zsindelyes Vendégház, Makovecz Imre első, nemzetközi ismertséget hozó épülete. A siketek Szűz Mária-kegyhelye a kilátó alatt található.

További információk

http://www.dobogokoszallas.hu/

Térkép

Exkluzív ajánlat:
Akciós ár: 13 990 Ft
Belföld ajánlat:
Akciós ár: 19 900 Ft
Belföld ajánlat:
Akciós ár: 19 000 Ft
Belföld ajánlat:
Akciós ár: 24 990 Ft
Aktív pihenés ajánlat:
Akciós ár: 19 900 Ft
Belföld ajánlat:
Akciós ár: 19 900 Ft